Hemservice

Trygg och flexibel hemservice

Visste du att RUT-avdraget täcker bland annat stöd vid promenader, hjälp med besök på vårdcentralen, matlagning i hemmet och högläsning? Den här typen av omsorgstjänster har blivit mycket populär tack vare att vi har trygg och erfaren personal och kan erbjuda samma personal varje gång vid löpande uppdrag. Det blir en extra trygghet i vardagen, både för kunden och för kundens anhöriga.

Vi anpassar tjänsten efter behov, men kan hjälpa med:

  • Service – städ, tvätt & stryk, handla eller laga mat.
  • Socialt – aktivering, ledsagning, motivation, stimulans till självhjälp och glädje.
  • Övrigt – gräsklippning, snöskottning, fönsterputs, enklare hantverk, målning

Hur fungerar det?

Använd kontaktformuläret här på hemsidan för att göra en intresseanmälan där du beskriver ditt eller dina anhörigas behov. Vi återkopplar inom kort och berättar mer om hur det fungerar, priser med mera.

Om allt känns bra matchar vi sedan uppdraget med vår personal. Vi tar hänsyn till både gemensamma intressen och närhet till där du bor. Du som kund får träffa en eller flera av vår personal innan du bestämmer dig. Det är viktigt att allt ska kännas tryggt för dig och att personkemin stämmer.

Kundreferens – så hjälpte Veteranpoolen
Helenas mamma efter Alzheimersdiagnosen

– Min mamma hade tidigare en aktiv fritid, men efter att vår pappa gick bort för tre år sedan har hon haft svårt att ta sig ut och träffa andra. Hon har diagnostiserats med Alzheimers sjukdom, men klarar av att bo själv utan problem. Däremot är hon ganska försiktig och vill inte besvära någon, berättar Helena Håkanson från Täby.

För att få lite extra stöd och hjälp med aktiviteter vände sig Helena till Veteranpoolen. Nu kommer Veteranpoolens medarbetare på besök två gånger i veckan.
– De går promenader, fikar och gör utflykter tillsammans. Bland annat har de besökt Fjärilshuset och gått på konstutställning. Jag får alltid en liten rapport på SMS från veteranen om vad de gjort. Det är jättebra, eftersom mamma själv har svårt att minnas, säger Helena Håkanson.

Helenas mamma har nu byggt upp en fin relation med de två veteraner som turas om med att besöka henne. Och vi på Veteranpoolen blir glada och stolta när vi kan göra det där lilla extra för våra kunder och medmänniskor, som att hjälpa till att förgylla en högtidsdag.
– Vi barn var bortresta i somras, då kunde en av veteranerna ta med sig mamma till ett traditionellt firande – på självaste midsommarafton! Det var så fint att mamma kunde fira midsommar på det sätt hon gillar mest, säger Helena.

 

Varför Veteranpoolen?

Veteranpoolen har varit ett framgångskoncept sedan starten 2008. Anledningen är att vi har en gedigen erfarenhet om vad det innebär att vara äldre, barn till äldre eller nära anhörig. Vår framgång bygger på:

  • Stor insikt och förståelse för vad det innebär att bli äldre
  • Senior personal med erfarenhet, igenkännande och ökat socialt utbyte.
  • Skräddarsydda lösningar efter dina, eller din anhörigs, behov
  • Trygghet – samma person/er kommer varje gång.

Kvalitetstid

Som anhörig får man tid att umgås istället för att stressa runt i olika ärenden
Vår personal jobbar gärna med att hjälpa äldre med det där lilla extra som underlättar vardagen och bryter ensamheten, exempelvis följa med till läkaren, laga lunch och vara sällskap vid måltider, handla eller att gå på en promenad någon gång i veckan. När uppdraget är utfört stressar vi inte vidare till nästa.