Måleri

Måleri av en målare

Behöver du hjälp med måleri hemma? Kontakta Veteranpoolen. Oavsett om du söker en professionell yrkesmålare för att måla om hela huset eller bara en hjälpande hand har vi den resurs du behöver. Våra trygga, erfarna målare  fixar både stora och små målningsprojekt inom nästan hela landet.

Ett färgstarkt utbud av målningstjänster

Vi erbjuder ett brett urval av tjänster inom både utomhusmålning och inomhusmålning, till exempel:

 • Fasader
 • Lister
 • Fönster
 • Köksluckor
 • Innerväggar
 • Trappor
 • Staket
 • Altaner
 • Betonggolv

Vi fixar även förarbetet som krävs för att resultatet ska bli lyckat. Vi spacklar och slipar, täcker golv och lister och vi målartvättar. Vi har även möjlighet att utföra tapetseringar.

Så här gör du för att boka måleri:

Fyll i enkäten för intresseanmälan så kontaktar vi dig, eller ring direkt till ditt lokala kontor. Berätta om vilken typ av måleri du behöver hjälp med. Vi matchar dina önskemål mot resurserna i vår pool. Veteranen kontaktar sedan dig och ni går tillsammans igenom vad som ska göras och hur lång tid det kan ta.

Att tänka på

Tänk på: Vi är mycket måna om att våra målare ska ha en trygg och säker arbetsmiljö. Så om den yta du vill måla inte kan nås med hjälp av trappstege kan du behöva hyra en målarställning. Fråga gärna oss om du är osäker på vad som behövs för att göra målerijobbet, så hjälper vi till med allt från inköp till bortforsling av avfall.

Andra som bokat måleri har även bokat: snickare, tapetserare, murare, flyttstäd

 

Exempel på måleriarbeten

Fönster

Fönstren hör till de mest utsatta delarna på huset. Om färgen börjar flagna eller kittet släpper är det dags att måla om fönstren. Våra erfarna målare hjälper dig gärna med både förarbete och målning av fönstren, så att det blir ordentligt gjort.

Trappor

En trappa behöver sällan bytas ut även om den slits hårt. Med slipning och målning kan både inomhustrappor och utomhustrappor bli som nya. Låt någon av våra erfarna målare fixa arbetet, skicka en intresseanmälan eller ring direkt till ditt lokala kontor.

Måla om huset

Är det dags att måla om huset? Trä- och putsfasader behöver både underhåll och ny färg med jämna mellanrum, och det är ett ganska omfattande arbete. Våra målare fixar gärna både förarbete och målning. Tänk på att du ofta kan behöva hyra en ställning eller skylift för att kunna måla på ett säkert sätt.

Lister

Lister och karmar inomhus utsätts ofta för fett, fläckar och slag. När man ska måla lister och karmar används ofta en blankare och mer hållbar färg. Då är förarbetet särskilt viktigt, eftersom ränder och ojämnheter lättare syns.

Vanliga frågor och svar

 1. Vad kostar det?

  Vi debiterar per timme, så det beror på hur omfattande arbetet är. Kontakta ditt lokala kontor och beskriv uppdraget så kan vi göra en kostnadsuppskattning. Ibland vill vår målare komma ut och själv titta på det jobb som ska utföras för att kunna lämna en kostnadsuppskattning. Vi har både utbildade yrkesmålare och veteraner som har lång egen erfarenhet av målning. Priset kan variera lite beroende på vilken kompetens uppdraget kräver.

 2. Hur hanteras kostnader för t.ex. färg?

  Ofta ombesörjer vår målare inköp av färg efter dialog med dig som kund. Kostnaden för detta specificeras sedan på din faktura. Du kan även själv köpa in den färg och det förbrukningsmaterial som arbetet kräver.

 3. Behöver jag vara hemma när ni målar?

  Nej, du måste inte vara hemma. Men det är en fördel om du finns tillgänglig för avstämningar och eventuella frågor som kan uppkomma under arbetets gång.

 4. Hur vet jag när det är dags att måla om huset?

  Det beror lite på var i Sverige du bor, hur utsatt fasaden är för väder och vind samt vilken sorts färg som användes när huset målades sist. En ommålad träfasad håller oftast i cirka 10-15 år. Om färgen börjar flagna är det dags att måla om. Om huset är smutsigt kan det räcka med en rejäl fasadtvätt.

 5. Spelar väderleken roll vid målning utomhus?

  Ja, man ska helst undvika att måla om det är risk för regn inom det närmsta dygnet. Dagg och frost kan också påverka resultatet om färgen inte hunnit torka, därför sker de flesta måleriarbeten under vår, sommar och tidig höst. Det finns även fasadskydd som kan användas för att få en torr målarmiljö oavsett väder och vind.

 

Våra veteraner arbetar med stor glädje för att de vill och kan, inte för att de måste. Hos Veteranpoolen jobbar man på sina egna villkor, och väljer själv vilka uppdrag man vill ta. För våra veteraner betyder det mycket att få sin tid värderad, sin kompetens och erfarenhet efterfrågad och ha kontroll över sin ekonomi. De är alla avtals- eller ålderspensionärer med massor av erfarenhet och kompetens, kraft och styrka som de nu ställer till ditt förfogande!