Målare i Sollentuna, Täby, Upplands Väsby, Danderyd

Måleri, målareBehöver du hjälp med målning eller tapetsering och är bosatt i Sollentuna, Täby, Upplands Väsby, Österåker, Åkersberga, Danderyd, Vallentuna, Upplands Bro eller Vaxholm? Då kan du kontakta oss på Veteranpoolen Stockholm Norr på telefon 08-21 14 15 som betjänas från vårt kontor i Täby på Hörnåkersvägen 10.

Behöver du måla om huset eller hjälp med att spackla, måla och tapetsera ett eller flera rum så har vi skickliga och erfarna yrkesmålare som kan hjälpa till. Veteranpoolens trygga proffsmålare kan fixa både stora och små måleriprojekt.

Ett stort utbud av målningstjänster

Veteranpoolen erbjuder många olika tjänster inom både utomhusmålning samt målning och tapetsering inomhus. Vi har även målare som är experter på marmorering. Nedan ser du exempel på vad vi kan erbjuda:

 • Fasader
 • Fönster
 • Spackling
 • Inomhusmålning
 • Tapetsering
 • Lister
 • Köksluckor
 • Trappor
 • Staket
 • Altaner
 • Betonggolv
 • Marmorering

Förarbetet är viktigt för att resultatet ska bli lyckat och vi hjälper till även med detta. Vi tar hand om all förbehandling som exempelvis spackling och slipning, täckande av golv och målartvätt. Om du behöver hjälp med att välja material kan vi på Veteranpoolen ge råd och hjälpa till.

Hur du anlitar oss för målning och tapetsering

Om du är intresserad av målning, tapetsering och spackling i Sollentuna, Täby, Upplands Väsby, Österåker, Åkersberga, Danderyd, Vallentuna, Upplands Bro eller Vaxholm kan ringa direkt till lokalkontoret i Täby. Du når oss på telefonnummer 08-21 14 15. Det går även fylla i kontaktformuläret här på sidan så återkommer vi till dig. Då går vi tillsammans igenom vad som ska målas/tapetseras, vilket förarbete som behövs och när arbetet ska genomföras. Utifrån den information du lämnar till oss väljer vi en lämplig målare för uppdraget.

Att tänka på inför målningen

För oss är en trygg och säker arbetsmiljö för våra målare mycket viktig. Så om den yta som ska målas inte kan nås med hjälp av en trappstege kan vi behöva hyra en målarställning. Vi har avtal med företag som kan köra ut och sätta upp ställningar om det skulle behövas. Fråga gärna oss om du är osäker på olika saker inför målerijobbet så hjälper vi till med allt ifrån tips om kulörer, färgval och inköp till bortforsling av avfall.

Exempel på måleriarbeten

Tapetsering
Att tapetsera ett rum kan tyckas vara lätt men det finns en hel del att tänka på. Det är viktigt att spackla och slipa ordentligt innan och ytor med starka kulörer och skiftningar ska grundmålas för att slippa risk för genomslag. Det är även viktigt att ta bort golvsocklar och lister och att använda rätt lim vid till sin tapet. Våra proffsmålare är duktiga på tapetsering och gör alltid att ordentligt underarbete.

Målning av ett rum
Även vid ommålning av ett rum är det viktigt med ett ordentligt grundarbete innan man sätter igång med målningen. Har man inte spacklat och slipat ordentligt innan blir slutresultatet inte riktigt bra. Våra duktiga målare gör arbetet ordentligt och kan även ge råd om färgval och annat.

Målning av lister, foder och karmar
Lister, foder och karmar inomhus slits ofta mer och snabbare än andra ytor. Därför behöver de en översyn med jämna mellanrum. Vid målning av lister, foder och karmar används ofta en blankare och mer hållbar färg. Det ställer högre krav på förarbetet eftersom ränder och ojämnheter lättare syns om inte grundarbete och målning utförs på ett professionellt sätt.

Målning av trappor
Trappor slits ofta ganska rejält. Dock är det sällan en trappa behöver bytas ut även om den slits hårt. Med ett bra grundarbete i form av slipning och därefter målning med specialfärg blir både inomhustrappor och utomhustrappor som nya. Vi har flera erfarna målare som är duktiga på trappor.

Ommålning av huset
Är det dags att måla om huset? Trä- och putsfasader behöver både underhåll och ny färg med jämna mellanrum, och det är ett ganska omfattande arbete. Våra målare fixar gärna både förarbete och målning. Tänk på att du ofta kan behöva hyra en ställning eller skylift för att kunna måla på ett säkert sätt.

Fönstermålning
Fönstren är väldigt utsatta för väder och vind och hör till de mest utsatta delarna på huset. Om färgen börjar flagna eller kittet släpper är det dags att kitta och måla om fönstren. Vi har erfarna målare som kan hjälpa till med både förarbete och målning, så att det blir ordentligt gjort.

Frågor och svar om målning och tapetsering

Vad är priset för målning och tapetsering?
Vi tar betalt per arbetad timme så priset beror på hur lång tid arbetet tar. Våra målare kommer alltid ut och tittar på det jobb som ska utföras för att därefter kunna lämna en kostnadsuppskattning till dig. Våra målare är proffs och har arbetat som målare större delen av yrkeslivet.

Hur gör man med kostnader för t.ex. färg och tapeter?
Vi har avtal med färghandlare så vi kan hjälpa till med inköp av färg och tapeter efter dialog med dig som kund. Kostnaden för materialet kommer sedan på din faktura tillsammans med arbetskostnaden. Om du föredrar att köpa in materialet själv går det lika bra. Då är det dock viktigt att ha en dialog med målaren först.

Behöver jag vara hemma när ni målar?
Innan målningen påbörjas är det viktigt att du och målaren går igenom vad som ska göras. När arbetet sedan ska utföras behöver du inte vara hemma. Dock är det är en fördel om du ibland finns tillgänglig för avstämningar och eventuella frågor som kan uppkomma när målaren arbetar hemma hos dig.

När är det dags att måla om huset?
Fasader är olika utsatta för väder och vind beroende på var i Sverige du bor. Färgvalet påverkar också hur ofta en fasad behöver målas om. En ommålad träfasad håller oftast runt 10 år. Börjar färgen att flagna är det dags att måla om men om huset är smutsigt kan det räcka med en rejäl fasadtvätt.

Har väderleken betydelse vid målning utomhus?
De flesta måleriarbeten genomförs med fördel under vår, sommar och tidig höst. Regn, dagg och frost påverkar resultatet negativt så därför är det bäst att måla om huset den varma årstiden.

Alla veteraner som arbetar för oss är avtals- eller ålderspensionärer och de har massor av erfarenhet och kompetens, kraft och styrka som de ställer till ditt förfogande! Hos oss arbetar veteranerna på sina egna villkor och de väljer själva vilka uppdrag de vill ta. De arbetar med stor glädje för att de vill och kan, inte för att de måste. För veteranerna betyder det mycket att få sin tid värderad samt att få sin kompetens och erfarenhet efterfrågad.